Positieve Educatie

Ons team zat echt vast en liet zich leiden door de naderende reorganisatie en alle stress dat daarbij hoorde. Door de inspirerende spreekstijl van Marjolein en de passende werkvormen kwamen we terug bij onze kernwaarden en gingen we weer in gesprek over ons vak en wat onze drijfveren zijn. Door de consequente benadering vanuit de Positieve Psychologie, intensief begeleid door Marjolein en Jochem (Goldberg) hebben we een grote stappen gezet en is er een positieve werkomgeving ontstaan waarin we niet kijken naar mislukkingen maar voortbouwen op (kleine) succesjes. (teamleider OBS school Enschede)

 

Mindfulkids training:

Elke les is even boeiend. Mooi dat de kinderen aan de slag gaan met emoties en gevoelens en leren even ‘stil te staan’. Kinderen uit mijn klas hebben dit nodig en ik zie dat ze het al echt gebruiken. Ze helpen mij er zelfs aan herinneren dat we nog moeten oefenen! (docente Marcellinus school)

Marjolein sluit heel goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Het is leuk om te zien dat de kinderen de hele Mindfulkids les geboeid naar haar luisteren (docent Marcellinus school).

 

Freelance-Orthopedagoog:

Dankzij het onderzoek van Marjolein en de duidelijk, afgestemde uitleg van de diagnose aan onze zoon, begrijpt hij de wereld beter en wij hem. Een waardevolle stap in zijn ontwikkeling. Marjolein heeft oog voor het unieke in het kind, maar ook voor ons als ouders. We kunnen verder met elkaar! (Moeder, Niek 13 jaar)

“Marjolein heb ik leren kennen als een zeer bevlogen, warme, sterke en professionele orthopedagoog/behandelaar. Marjolein zet onze bewoners en hun netwerk in hun kracht en benaderd een ieder positief en warm, zonder aan scherpte te verliezen. Ze zet mij als professional aan het denken, geeft mij inzichten en is ondersteunt ons met hele heldere beeldvorming. Kortom een fijne collega, goede inspirator en een geweldige orthopedagoog (Mirjam Floris, Gezinshuisouder De Karmel)”

 

Coaching:

Als orthopedagoog heb ik al enige tijd coaching van Marjolein. Door zowel casuïstiek als mijn eigen leerproces met mij te volgen en te bespreken helpt zij mij om overzicht te houden, scherp/objectief te blijven, te leren van ervaringen en van daaruit te groeien. Ik heb Marjolein de afgelopen tijd ervaren als een zeer kundige, enthousiaste en positieve coach en een fijne sparringpartner. Ze kan goed benoemen waar knelpunten of aandachtspunten zitten maar kijkt vooral ook naar wat er goed gaat. Ik verlaat de coaching altijd met een positief gevoel, vol goede inzichten en met praktische tips die ik direct de volgende dag in de praktijk kan brengen (Josselien Post)