Mindful Parenting

“De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

Tijdens cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van deze training bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen en voor een deel  uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Het is gebaseerd op het evidence based programma dat is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de effecten en de resultaten zijn zeer positief, ook op langere termijn.

Het is ook mogelijk om in plaats van een langere training een eenmalige workshop ter kennismaking aan te bieden.

Duur training: 8 bijeenkomsten van 2 uur

Setting: kleinschalig (max. 10 deelnemers)

Oudertraining parallel aan de 8-weekse Mindfulness training van uw kind met een (vermoedelijke) diagnose

Door samen met uw kind de Mindfulness training te volgen, leren jullie samen de principes en de bijbehorende oefeningen. Dit wordt als enorm krachtig ervaren: ouders en kinderen leren weer op een positieve, aandachtige manier met elkaar om te gaan in het gezin!

Duur training: 8 bijeenkomsten van 1,5 uur

Setting: kleinschalig (max. 10 ouders)