Publicatie “Doe’s Lief”

In Juni 2023 verschijnt het boek “Doe’s lief”.

In de wereld waar we leven zijn vriendelijkheid en compassie toverwoorden. Hoewel het gek klinkt, begint vriendelijkheid voor de wereld met vriendelijkheid voor jezelf. Als jij jezelf leuk en aardig vindt, kun je iemand anders beter begrijpen en op weg helpen. Maar aardig zijn voor jezelf is helemaal niet makkelijk! Het is veel gemakkelijker om te bedenken wat niet leuk of anders is aan onszelf, of wat we verkeerd gedaan hebben. In dit boek ga je oefenen met vriendelijk zijn tegen jezelf. En zodra je wat liever bent voor jezelf, zodra je begrijpt dat het nu eenmaal niet altijd lukt om alles goed te doen, zodra je voelt dat het prima is om anders te zijn dan de rest, zul je zien dat dat ook geldt voor iedereen om je heen.

Marjolein ontwikkelde deze training met Irma Smegen (irmasmegen.com) voor én samen met kinderen. De basis van deze training is de wetenschappelijk onderbouwde MBCL-training van Frits Koster en Erik van den Brink.  Het boek is geschreven voor kinderen van 8-13 jaar oud. Het is voor alle kinderen behulpzaam en specifiek voor kinderen met spanningen, laag zelfbeeld, een eigen (leer)stijl, hoogbegaafdheid, angsten of die andere hobbels ervaren in het leven. Het boek kan in de klas, thuis of in begeleidingsgroepen worden gebruikt.

Bij het boek zullen ook trainingen worden aangeboden voor trainers, begeleiders en ouders die dit boek graag met kinderen door willen nemen.

Positieve Psychologie

Dit thema krijgt een steeds grotere rol binnen Praktijk Fiducie. Dit vertaalt zich inmiddels in een training ‘Positieve psychologie in de praktijk’ waarbij zowel de wetenschappelijke achtergronden als de praktische toepassing in de vorm van een toolbox wordt aangeboden. Uiteraard wordt deze training op maat gemaakt voor uw organisatie!

 

Saxion Hogeschool

Samenwerking ten aanzien van Positieve Educatie, als aanvulling op huidige curriculum. Workshops en trainingen gaan in overleg van start.

 

(C)EGO Ervaringsgericht onderwijs

Het EGO gedachtengoed (de pijlers welbevinden en betrokkenheid bij een kind centraal stellen) sluit goed aan bij de visie van Fiducie. We zijn nu aangesloten bij dit netwerk en zijn geschoold om scans uit te voeren op dit gebied. Fiducie kan op aanvraag scholen op weg helpen om Ervaringsgericht onderwijs in te voeren en werkt samen met o.a. www.tweemonds.nl

 

Loes.nl

GGD Twente heeft de samenwerking met Fiducie geformaliseerd. Via het Loes.nl zal de training Mindful Parenting (Mindful opvoeden) worden aangeboden en hierdoor voor een breed publiek toegankelijk worden gemaakt. Volg hiervoor de agenda op www.loes.nl/agenda. Fiducie werkt samen met een team trainers om deze trainingen te kunnen aanbieden:

Mirjam Schild    (www.swaabenschild.nl)
Sabine Balsma   (www.vanzelf-kindertherapie.nl)
Ilona Heuver
André de Lange

Fiducie onderzoekt momenteel de samenwerking met Pleegzorg instellingen voor het aanbieden van een incompany training Mindful Parenting aan Pleegouders.

30 NOW

Samenwerking 30 NOW, een meditatieplatform (https://www.30now.nl/). Er is gezamenlijk een training ontwikkeld voor studenten om ze te laten kennismaken met Mindfulness. Daarnaast wordt jaarlijk de cursus ‘Positieve Psychologie’ aangeboden