Voor wie
Dit is een dagtraining voor iedereen die benieuwd is naar Doe ‘s lief: een compassietraining voor kinderen.
De compassietraining is voor alle kinderen geschikt en is toepasbaar in een onderwijssetting, gezinnen, (preventieve) jeugdhulpverlening, RT, begeleiding van hoogbegaafde kinderen en kinderen met (sociale / faal) angst etc.
Wat leer je
Wie nog niet bekend is met de compassietraining leert nieuwe oefeningen, voor wie al bekend is met dit thema is het een training ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. Je leert hoe je compassie op verschillende manieren (nog meer) een plek kunt geven in je (onderwijs)praktijk of thuis, zowel met de kinderen als ook voor jezelf.
Aan bod komen:
- achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten oefeningen in de compassietraining
- oefeningen begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
- nabespreken en het omgaan met moeilijkheden
- differentiatiemogelijkheden
- onderbouwen waarom compassietraining belangrijk is
- hoe blijf je compassievol naar jezelf
Trainers
Irma Smegen, gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). Leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO).
Marjolein Prenger, orthopedagoog-generalist, docent Positieve Psychologie UT en gecertificeerd mindfulness-, en compassietrainer.
Investering
De training kost €225,- per persoon. Bij een groepsaanmelding (voor bijvoorbeeld een team of vriendengroep) is de totaalprijs €995,- (maximaal 10 personen). Dit is inclusief koffie, thee, sap, tussendoortjes, uitgebreide lunch en materialen die we deze dag gebruiken. Je ontvangt een bewijs van deelname.
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een mindfulness/compassietraining. Via deze link is na te zien welke zorgverzekering mindfulness vergoedt.
Leerkrachten PO:
In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Spelen in Stilte. Daarnaast heb je recht op vervanging.
Organisatie en planning
De eerst volgende trainingsdagen staat gepland op
- 1-daagse cursus: vrijdag 29 november 9.30-15.30 in Enschede
- 2-daagse cursus: maandag 31 maart – dinsdag 1 april te Overveen
Mail voor interesse of informatie naar: speeljewijs@live.nl